Χρήστος Πεχλιβάνης: Διαθέσιμες πηγές στο διαδίκτυο για τη Μουσική και την Οργονομία

 

 

  • Η βιολονίστρια Karen Tuttle, σύζυγος του γνωστού οργονοθεραπευτή, Morton Herskowitz, εμπλούτισε τις παιδαγωγικές της μεθόδους με στοιχεία από την οργονοθεραπεία. Στην εργασία του, Coordinated Effort: A study οf Karen Tuttle’s Influence on Modern Viola Teaching o Matthew Dane περιγράφει αναλυτικά την επιρροή που είχε το έργο του Βίλχελμ Ράιχ στην εκπαιδευτική δραστηριότητα της Karen Tuttle.

 

  • Η Catherine Fitzmaurice  στην ειδική μέθοδο που ανάπτυξε για τη φωνητική αγωγή, χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων οργονοθεραπευτικές τεχνικές,  για το ξεμπλοκάρισμα της φωνής και την επαναφορά της  ελεύθερης ροής της ενέργειας στο σώμα. Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί περιγράφει μερικές από τις προσεγγίσεις της και πως ήρθε σε επαφή με το έργο του Ράιχ και πως αυτό επηρέασε τη ζωή και τη δουλειά της.

 

 

  • Ο γνωστός στο οργονομικό κοινό πιανίστας της τζαζ Andy Kahn παρουσίασε σε συνέδριο του Μουσείου Βίλχελμ Ράιχ που πραγματοποιήθηκε στο Orgonon το 2002, την ομιλία του Tension and Release in Musical Composition: Its Relation to Wilhelm Reich’s Orgasm Formula όπου περιγράφει τη σχέση του Ράιχ με τη μουσική και πως η φόρμουλα ένταση – φόρτιση – εκφόρτιση – χαλάρωση αποτελεί βασικό πυρήνα της μουσικής σύνθεσης.